Fotograf: Sjöfartsverket

Kategori: Folk/företag

Han blir Sjöfartsverkets nya rederidirektör

Fredrik Backman, hittills befraktningschef på Preem, efterträder Peter Fyrby på posten som rederidirektör på Sjöfartsverket.

Fredrik Backman är sjökapten och seglade som tankerbefälhavare i bland annat Wisby Tankers flotta innan han för tio år sedan började arbeta på Preems vettingavdelning.

Samarbetspartner

Han blev sedermera Preems befraktningschef och har under sina år i bolaget blivit en viktig samarbetspartner till de svenska tankrederierna i deras gemensamma strävan för alltmer miljösmarta fartyg. Detta kan man läsa mer om i det kommande numret av Sjöfartstidningen, nr 10/2019, där vi fokuserar på lastägare.

Comeback

Efter sin tid på lastägarsidan gör nu Fredrik Backman comeback i sjöfartsbranschen och blir Sjöfartsverkets nya rederidirektör.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Sjöfartsverket och bidra till den svenska infrastrukturutvecklingen på sjön. Min övertygelse är att om vi skall uppnå de transportpolitiska målen måste infrastrukturen till sjöss både byggas ut och användas för att flytta mer gods från land till sjö, säger Fredrik Backman i ett pressmeddelande.