Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Folk/företag

Career Event firade 20 år

Under onsdagen genomförde studenterna på Sjöfartshögskolan Career Event för 20:de gången. Nytt för i år var pris för bästa praktikplats.

– Det gick jättebra och vi är så klart väldigt nöjda, säger Ellinor Brandt, projektledare för den grupp studenter som koordinerat projektet, när Sjöfartstidningen når henne dagen efter mässan och banketten.

Career Event anordnades för första gången för 20 år sedan och grundaren Björn Brödje fanns på plats vid invigningen. Enligt honom startade de mässan i en tid då TAP-avtalet precis kommit till och det mesta såg mörkt ut. De ville då göra något för att hjälpa till.

Viktigt för skolan

Enligt Ellinor Brandt betyder mässan fortfarande mycket för skolan.

– Den är väldigt viktig. Den gör att vi på skolan får kontakt med företag som vi annars kanske haft svårt att få kontakt med. Och enligt vår prefket, Ted Bågfeldt, finns det tre högtider varje år på skolan. Först de två gåner per år som sistaårsstudenterna examineras. Därefter kommer Career Event.

Planeringen för mässan satte igång redan i somras när projektgruppen sattes ihop. Sedan dess har arbetstempot ökat och ökat, menar Ellinor Brandt.

– Men igår vid själva genomförandet flöt allt på väldigt bra.

Nytt pris

Nytt för i år var att de, likt Sjölog, delade ut ett pris till årets praktikplats. Eller snarare praktikfartyg i Career Events fall. Priset delades ut till fartyget Vinga Safir som opereras av Vinga Ship Management från Donsö.

– Vi frågade alla elever som gjort praktik vilket fartyg de tyckt bäst om och så fick de motivera det. Sedan sammanställde vi det och kom fram till att Vinga Safir fick flest röster, säger Ellinor Brandt.

– Det var roligt att få uppmärksamma ett ganska litet rederi och premiera det jobbet som de gör.