Fotograf: Wasaline

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Wasalines nybygge blir försenat till juni

Bil- och passagerarfärjan Aurora Botnia kommer att levereras till Wasaline i juni istället för maj. Det meddelade rederiet under onsdagen.

Just nu pågår de sista utrustningsarbetena av Wasalines nybygge Aurora Botnia som byggs vid Rauma Marine Constructions i Raumo. Tidigare har maj varit den planerade leveransmånaden, men nyligen kom RMC överens om en ny tidtabell för leveransen tillsammans med beställaren Wasaline. Orsaken till förseningen är coronavirussituationen.

”Godtagbart för oss”

– Vi har tillsammans med RMC kommit överens om en reviderad tidtabell för leveransen av fartyget. Det är ytterst viktigt att arbetet slutförs under så trygga och coronasäkra omständigheter som möjligt. Med tanke på den utmanande globala situationen är den nya leveranstidpunkten godtagbar för oss, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg i ett pressmeddelande.

I februari tvingades varvet i Raumo att stänga ner all produktion på grund av ett större coronautbrott. Dessutom har varvet haft problem med leveranser.

Wasa Express fortsätter på linjen

– Pandemin som pågått i mer än ett år har bland annat försenat vissa leveranser av huvudutrustning. Genom att överlämna fartyget i juni kan vi säkerställa att antalet anställda som ansvarar för fartygets slutförande och driftsättningsarbete kan hållas inom säkra gränser, säger Jyrki Heinimaa, verkställande direktör för Rauma Marine Constructions.

Genom förseningen kommer den nuvarande färjan Wasa Express att fortsätta på rutten mellan Vasa och Umeå till juni. Fartyget har blivit sålt till UME Shipping i Förenade Arabemiraten.