Fotograf: Viking Line

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Vikings nybygge blir Viking Glory

Viking Line har nu offentliggjort att namnet på det nya fartyg som byggs i Kina ska bli Viking Glory.

Efter Viking Lines namntävling under våren är det nu klart att rederiets nybygge får namnet Viking Glory. Rederiet fick tusentals namnförslag från främst Sverige, Finland och Åland, men även från övriga världen. Av dessa valdes tio finalbidrag, av vilka 30.000 personer nu har röstat fram det vinnande förslaget.

– Engagemanget har överträffat alla våra förväntningar, vi är så glada och tacksamma över att tusentals människor har tagit sig tiden att hjälpa oss med att välja namn. Vi ser fram emot det fortsatta byggandet av framtidens kryssningsfartyg, säger Gustaf Eklund, Head of Business Development och ansvarig för utvecklingen av det nya fartyget hos Viking Line.

Vinner premiärkryssning

Av de som deltog i tävlingen belönas de som var först om att föreslå vart och ett av de tio finalbidragen med varsin premiärkryssning med det nya fartyget. Förstapriset i form av hedersplatser på jungfruturen 2021 går till den som var först om att föreslå namnet Glory.

Viking Line uppger att en helt ny kryssningsupplevelse lanseras på Östersjön med den klimatsmarta Viking Glory som byggs på varvet Xiamen i Kina. I likhet med rederiets föregående nybygge Viking Grace får även Viking Glory LNG-drift. Fartyget ersätter Amorella i trafiken mellan Stockholm och Åbo via Åland.