Fotograf: Thun Tankers

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Thun Liffey levererad

Under torsdagen tog Thun Tankers leverans av det fjärde fartyget i den egenutvecklande L-klassen, Thun Liffey.

Det var på varvet China Merchants Jinling Shipyard, tidigare AVIC Dingheng, i Nanjing som Thun Tankers tog leverans av det fjärde fartyget i L-klassen under torsdagen, Thun Liffey på 18.650 dwt. Precis som de tidigare systrarna Thun Lidkoping, Thun London och Thun Liverpool, ska fartyget nu gå in i nätverket Gothia Tanker Alliance och trafikera norra Europa.

Lyckades trots corona

Thun Tankers CCO Joakim Lund vad glad för att leveransen lyckats med bara en månads försening, trots coronakrisen.   

– Egentligen är det ganska otroligt att det lyckades, vår besättning lyckades komma med ett av de sista planen innan de stängde ner luftrummet till Shanghai. Därefter fick de sitta i 14 dagars karantän med hälsokontroller varje dag. Detta har lyckats tack vare extraordinära insatser från både Kina och vårt siteteam och vår besättning, säger han till Sjöfartstidningen.

Sista fartyget på gång

Nu ska fartyget ta sig igenom världen mot Europa med last.

– Vi måste vara väldigt noggranna med hur vi tar oss till Europa med tanke på alla restriktioner. Men båten är förberedd, säger han.

Samtidigt förbereds just nu leveransen av det sista fartyget i serien, Thun Lundby, som byggts i samma docka som Thun Liffey och som sjösatts samtidigt.

– Hon ska gå på sin provtur den 21 april och om allt går som det ska blir det leverans i maj, säger Joakim Lund.