Bore Song är byggd 2011.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik

Stena Line utökar på linjen Dublin–Liverpool

Stena Line sätter in fraktfartyget Bore Song på rederiets fraktlinje mellan Dublin och Liverpool (Birkenhead) vilket höjer kapaciteten med 30 procent.

Rederiets rena fraktlinje mellan Dublin och Liverpool startades i februari i år med Stena Horizon som ett provisoriskt fartyg medan rederiet letade efter en mer långsiktig lösning. Nu uppger Stena Line i ett pressmeddelande att man hittat en sådan: fraktfartyget Bore Song.

Bore Song, byggd 2011, är 195 meter lång och 26 meter bred. Fartyget kommer nu att anpassas och förväntas tas i drift i mitten av april. Med sina nästan 3.000 filmeter kommer fartyget att erbjuda betydligt mer kapacitet på linjen. Med Bore Song i trafik kommer Stena Line att kunna återställa normal kapacitet på linjerna Rosslare–Fishguard och Rosslare–Cherbourg.

Långsiktig lösning

– Sedan vi meddelade våra planer att lansera vår rutt Dublin–Liverpool i december har vi letat efter en långsiktig lösning för ett fartyg för endast frakt. Vi är glada att ha säkrat Bore Song för trafik på rutten fram till minst slutet av året, säger Paul Grant, direktör för Stena Lines linjer på Irländska sjön i pressmeddelandet.

Stena Line uppger också att rederiet har gjort investeringar i hamnen i Birkenhead för att bättre kunna betjäna fraktkunder. Nyligen påbörjades ett projekt för fler avställningsytor för fraktfordon, som en följd av förra årets tillkännagivande att Stena Line ingått avtal med Peel Ports om att driva terminalen i Birkenhead fram till år 2100.

Stark start för nya linjen

Enligt Paul Grant har den nya linjen fått en stark start och rederiet förväntar sig ytterligare tillväxt under de kommande månaderna.

– Tillsammans med utvidgningen av vår hamnverksamhet i Birkenhead och vårt långsiktiga avtal med Peel Ports investerar vi kraftigt i framtiden för vår sjunde linje på Irländska sjön, säger Paul Grant.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.