Stena Ebba blir namnet på Stena Lines andra förlängda E-Flexer.

Fotograf: Stena Line

Kategori: Färjetrafik

Stena Ebba blir namnet på den andra nya Polenfärjan

I december kommer Stena Line sätta in den andra förlängda E-Flexerfärjan på linjen mellan Karlskrona-Gdynia. Nu står det klart att fartyget får namnet Stena Ebba. 

Nu i augusti kommer den första 240 meter långa E-Flexerfärjan Stena Estelle att sättas in i trafiken mellan Karlskrona och Gdynia i Polen. I december kommer sedan systerfartyget Stena Ebba. De två nya fartygen är de största i Stena Lines E-Flexerflotta och enligt ett pressmeddelande har de en utökad kapacitet med 50 procent fler hytter, kan ta 30 procent fler passagerare och 15 procent mer last jämfört med befintliga E-Flexerfartyg.

– Södra Östersjön är en nyckelregion för Stena Line och vår linje Karlskrona-Gdynia är en ryggrad för vår ambition att växa och fortsätta expandera. Stena Ebba kommer, tillsammans med systerfartyget Stena Estelle, sätta en ny standard för flexibilitet, servicefokus och kundupplevelse. De är de största fartygen i vår framgångsrika E-Flexer-flotta och vi är stolta över att inom kort ha Stena Ebba och Stena Estelle för att sammanlänka några av de mest dynamiska marknaderna i Europa, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line i pressmeddelandet.

Med sina 240 meter är Stena Ebba och Stena Estelle 25 meter längre än Stena Edda, Stena Embla och Stena Estrid, de tre första fartygen i E-Flexerserien hos Stena Line. Stena Estelle och Stena Ebba har en kapacitet på 3.600 lastmeter och erbjuder utrymme för 1.200 passagerare.