Stena Crystal Sky, ett av de två fartygen som Stena Bulk nu sålt.

Fotograf: Stena Bulk

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Stena Bulk har sålt två LNG-fartyg

Göteborgsbaserade tankrederiet Stena Bulk har meddelat att de slutfört försäljningen av två av sina LNG-fartyg, Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky.

Stena Bulk har sålt de båda fartygen Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky till Singapore- och Oslobaserade bolaget BW LNG. Som en del av försäljningen kommer även BW LNG att överta de befintliga charteravtalen för båda fartygen. 

– Som en del av vår strategi att kontinuerligt leta efter nya möjligheter, tog Stena Bulk för en tid sedan beslutet att sälja Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky. Vi är glada över att ha kunnat hitta en solid köpare i BW LNG för dessa två LNG-fartyg, säger Erik Hånell, vd och koncernchef för Stena Bulk i ett pressmeddelande.

Levererades under 2011

De båda fartygen levererades ursprungligen 2011 från Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sydkorea. Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky har vardera en LNG-kapacitet på 174.000 cbm.

Efter leveransen har fartygen flaggats om till Singapore-flagg och döpts om till BW ENN Crystal Sky och BW Clear Sky.

En LNG-tanker kvar

Efter försäljningen har Stena Bulk en LNG-tanker kvar i sin flotta genom Stena Blue Sky, byggd 2006.

– Vi kommer fortsätta att vara pragmatiska när det gäller Stena Blue Sky och de möjligheter som en lätt rationalisering av vår flotta kommer att innebära. Dessa nyheter gör det möjligt för oss att fortsätta bygga broar mot en ny era för Stena Bulk och vår flotta, säger Erik Hånell i pressmeddelandet.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.