M/S Gotland lägger ut från Oskarshamn.

Fotograf: Anna Janson

Kategori: Politik

Sjöfarten tar plats på förnyade Almedalsveckan

Almedalsveckan i Visby är igång, efter pandemiuppehåll och i nytt format. Sjöfartstidningen är på plats och fokuserar på sjöfartsrelaterade ämnen under veckan.

Almedalsveckan, som har hållits med få uppehåll sedan 1968, invigdes söndag 3 juli. Officiella arrangören Region Gotland prövar i år ett nytt och kortare format med fyra dagars program, vilket gör att riksdagspartierna numera får dela på uppmärksamheten under vissa av dagarna.

Som brukligt var statsministern först ut att hålla sitt tal och Magdalena Andersson talade under söndagskvällen på scen i Almedalen inför 5.700 personer, enligt arrangörens officiella siffror. 

Förberedelserna på Maritima mötesplatsen, som vanligt i Gotlandsbolagets trädgård intill Hamnplan i Visby, startade också i söndags och seminarieprogrammet drog igång på måndag morgon.

Maritimt samarrangemang

Arrangörerna av Maritima mötesplatsen är Maritimt forum, Skärgårdsredarna, Föreningen Svensk Sjöfart, Sveriges Hamnar (Transportföretagen), Sveriges Skeppsmäklareförening och Lighthouse.

Här kan du läsa en intervju ur Sjöfartstidningen nr 06-07/2022 med Maritimt forums vd Christine Hanefalk om planerna för Maritima mötesplatsen 2022.

Seminarieprogrammet på Maritima mötesplatsen pågår från måndag morgon till torsdag lunch. Sjöfartstidningen rapporterar från Almedalsveckan på sjofartstidningen.se samt i augustinumret av Sjöfartstidningen.