Fotograf: Thun Tankers

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Se sjösättningen av Thun Tankers första NaabsaMAX

Ferus Smit har döpt och sjösatt produkttankern Thun Blyth vid sin anläggning i Leer, Tyskland. Under måndagen firade Thun Tankers genom ett digitalt event.

Thun Blyth, som har varvets nummer FS459, är den första av två så kallade NaabsaMAX-tankfartyg om 4.250 dwt från Ferus Smit till Thun Tankers. Fartygen är konstruerade för maximalt lastintag i nischhamnar med stor tidvattenskillnad. Naabsa står för ”not always afloat but safely agorund”.

– De kan ta in större lastvolymer till dessa hamnar än något annat tankfartyg hittills, säger Joakim Lund, CCO på Thun Tankers.

Charter till Geos

Thun Blyth är långtidsbefraktad till Geos Group som även tar in systerfartyget på TC. Management sköts av MF Shipping Group och fartyget har nederländsk flagg.

Längden är 79,95 meter, bredden 15 meter och djupgående max 6,8 meter. Tankkapaciteten är 5.000 kubikmeter.

Sjösatt sidledes

Ferus Smit har anläggningar både i Nederländerna och Tyskland. Sjösättningen av Thun Blyth, som skedde sidledes, filmades för ett online-event som sändes i dag, måndag.

– I dessa tider av pandemi så har vi beslutat att göra ett virtuellt online event av vår sjösättning av vår första NaabsaMAX. Med detta vill vi visa att en pandemi inte stoppar oss i sjöfartssektorn, säger Joakim Lund till Sjöfartstidningen.