Polferries nybygge Varsovia sätts i trafik mellan Ystad och Swinoujscie i slutet av juli.
Polferries nybygge Varsovia sätts i trafik mellan Ystad och Swinoujscie i slutet av juli.

Fotograf: Polferries

Kategori: Färjetrafik

Polferries sätter in nybygge i sommar

I slutet av juli kommer Polferries att sätta in nybygget Varsovia på linjen mellan Ystad och Swinoujscie i Polen. Fartyget kommer att ersätta två av de befintliga fartygen på linjen.

Det är med en första avgång från Swinoujscie den 27 juli som Polferries nya ropaxfärja Varsovia kommer att inleda trafik på linjen till Ystad. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Fartyget har byggts på Visentini-varvet i nordöstra Italien och är både det största fartyget som byggts av varvet och det största fartyget i Polferries flotta.

Ersätter två fartyg

Fartyget, som designats av NAOS Ship and Boat Design, är 216 meter långt och har kapacitet för 920 passagerare och 2.940 filmeter för last. Enligt Polferries kommer fartyget att ersätta två av fartygen som trafikerar linjen idag. Det är dels Cracovia som har kapacitet för 650 passagerare och 2.196 filmeter och som redan den 1 juli tas ur trafik för en charter på Medelhavet. Nybygget ersätter även Baltivia med kapacitet för 250 passagerare och 1.408 lastmeter.

Polferries har tecknat ett charteravtal med varvets ägarbolag på tio år för Varsovia. Det nya fartyget kommer att trafikera linjen tillsammans med Mazovia och kommer att ha kvällsavgång från Ystad.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.