Fotograf: APM Terminals

Kategori: Container

Ny direktlinje mellan Göteborg och USA

Göteborg får en ny direktlinje för containertrafik till USA när MSC Mediterranean Shipping Company anlöper APM Terminals Gothenburg varje vecka för vidare färd mot USA.

Den nya linjen startar den 31 mars, uppger APM Terminals i ett pressmeddelande. Från Göteborg når MSC:s oceangående fartyg MSC Cornelia New York, Philadelphia och Norfolk på elva dagar, med endast ett stopp i Bremerhaven för på- och avlastning. 

”Mycket efterfrågad”

– Den nya direktförbindelsen mellan Östersjön och USA:s östkust har varit mycket efterfrågad och är i dag den enda på marknaden. I och med den nya slingan stärker vi även vårt erbjudande via Göteborg, något som vi ser mycket positivt på, säger Maria Sturgis, vd på MSC Sweden, i pressmeddelandet.

Dennis Lenthe Olesen, vd på APM Terminals Nordic, säger i en kommentar att han är väldigt glad över satsningen från MSC.

”Kartan ritas om”

– Med ytterligare ett direktanlöp via Göteborg ritas den svenska logistikkartan om. Vi är väldigt glada över att MSC har valt att satsa på APM Terminals i Göteborgs hamn, något som kommer att innebära nya möjligheter för våra kunder och för hela Sveriges handel med omvärlden.

Rutten för den nya direktlinjen kommer att vara Klaipeda–Gdynia–Göteborg–Bremerhaven–New York–Philadelphia– Norfolk–Klaipeda.