Fotograf: Stena Bulk

Rederiet i kontakt med besättningen

Stena Bulk har haft möjlighet att direkt kommunicera med besättningen på Stena Impero sedan tisdag kväll.

Enligt den senaste informationen från Stena Bulk har besättningsmedlemmarna på Stena Impero haft möjlighet att tala direkt med sina familjer för en begränsad tid. Rederiet uppger att man fortsätter att stödja besättningsmedlemmarnas familjer och håller dem underrättade om utvecklingen.

– Kontakten fortsätter mellan besättningen på Stena Impero och rederiet, och alla ombord rapporteras vara i säkerhet och må bra under dessa förhållanden, säger Erik Hånell, vd för Stena Bulk, i ett uttalande.

Väntar på beslut om besök

Erik Hånell ser detta som ett första tecken på att man snart kommer att få se mer positiva framsteg från de iranska myndigheterna.

Stena Bulk och Northern Marine Management fortsätter även dialogen med regeringar och alla myndigheter som är inblandade för att säkra frisläppandet av besättning och fartyg. 

”Vi väntar på ett beslut från de lokala myndigheterna om vår begäran om att besöka fartyget”, uppger Stena Bulk.

Ingen kollision

Rederiet bekräftar även att det inte finns några bevis på att Stena Impero skulle ha varit inblandad i en kollision. När fartyget kapades var hon innanför trafikseparationen. Ombord fungerade all navigationsutrustning, inkluderande transpondrar, i enlighet med internationella regler.