Fotograf: DSM

Kategori: Folk/företag

Hallå där, Ann-Sofie Ankarcrona

I början av september är det återigen dags för Donsö Shipping Meet och nu börjar planeringen falla på plats, menar projektledare Ann-Sofie Ankarcrona.

Hur ser läget ut nu när det bara är fyra månader kvar?

– Det ser bra ut! Nu börjar den mest hektiska perioden. Alla monterplatser är i stort sett fullbokade och vi har runt 90 anmälda rederier, vilket är i nivå med 2017. Det vi gör nu är att spika allt i programmet.

Kommer besökarna bjudas på något nytt i år?

– Absolut. Framförallt kommer vi hålla något som vi kallar för Financing Meet i år. Anders Hermansson, vice-vd på Svensk Sjöfart, kommer presentera talare och paneldebatt på temat ”Financing sustainable shipping – Challenges and opportunities”.

– Årets Commercial Meet kommer ledas av Carl-Johan Hagman från Stena och gå under temat ”Surrounding World Analysis – Business intelligence, Sustainability and Future recruiting”.

– Financing Meet kompletterar Commercial Meet och det som händer för HR-avdelningarna. Och i och med det så täcker vi upp och erbjuder något intressant för nästan alla delar av rederierna.

Något annat spännande?

– Vi är så klart väldigt glada över att Wärtsilä gått in som huvudsponsor och att Stena tagit på sig att vara en långsiktig partner till DSM.

– Sedan har vi det som kallas ”Dag 0” som inte riktigt är DSM men som sker dagen innan. Det är en dag då högstadie- och gymnasieelever bjuds ut till Donsö för att få information om yrken inom sjöfartssektorn för att på så sätt locka fler unga in i branschen (mer info kommer längre fram, reds.anm).

Sedan är det den stora banketten – större än Nobelmiddagen?

– Ja, vi väntar oss att omkring 2.000 personer kommer serveras en trerätters middag i bankettältet, som fyller upp hela hamnplanen! Och så blir det underhållning, Tommy Körberg gillade publiken, och publiken gillade honom, på Donsö 2017 och kommer tillbaka. Och så kommer Christer Olsson och Jonas Hammarberg tala under temat ”The power of humanity in the future world”.

Läs mer om vad som händer under DSM på deras hemsida.