Gotland Alandia Cuises vd Susanne Kaarnimo-Knight får nu lämna sitt jobb.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Passagerarsjöfart

Gotland Alandia Cruises vd lämnar

Efter bara en dryg månad sedan premiären med Birka Gotland lämnar Gotland Alandia Cruises vd Susanne Kaarnimo-Knight sitt jobb.

Gotland Alandia Cuises vd Susanne Kaarnimo-Knight lämnar sitt jobb. Det bekräftar Håkan Johansson, vd för Gotlandsbolaget för Sjöfartstidningen under måndagen. Det bara en knapp månad efter att Birka Gotland kört sin första kryssning från Stockholm.

– Det är en organisationsförändring, det kan jag bekräfta, säger han och hänvisar vidare till Marcus Risberg.

Marcus Risberg, vd för Destination Gotland, går in som tf vd för Gotland Alandia Cruises.

Marcus Risberg, nuvarande vd för Destination Gotland, går in som tillförordnad vd för Gotland Alandia Cruises.

– Efter ett intensivt lanseringsarbete med att etablera den här produkten, har vi i samförstånd med Susanne Kaarnimo-Knight kommit överens om att göra förändringar i ledningen vad gäller den fortsatta etableringen framåt. Då träder jag in som tf vd, men det är bara en tillfällig lösning. Vi ska ha en rekryteringsprocess för en långsiktig lösning, säger han till Sjöfartstidningen.

Varför kommer det här just nu?

– Vi har kontrasterat att vi är i ett sådant skede i det här projektet att vi valt att göra vissa förändringar i samförstånd med Susanne och med styrelsen, där vi har deltagare från både vår sida och Viking Lines sida, och då kommit till det här beslutet, säger han.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.