Fure Vinga får leverans av flytande biogas.

Fotograf: Titan LNG

Kategori: Miljö

Fure Vinga först med att få certifierad flytande biogas

Furetanks Fure Vinga blev i förra veckan först med att i Amsterdams hamn få leverans av miljöcertifierad flytande biogas.

Det var leverantören Titan LNG som förra veckan försåg Fure Vinga med 60 ton flytande biogas som fått ISCC-certifikat, International Sustainability and Carbon Certifikation, från sin bunkerpråm FlexFueler 002. Det skriver företaget på Linkedin. Det var första gången som den certifierade gasen bunkrades i Amsterdams hamn.

”En milstolpe”

– Denna leverans öppnar inte bara för nya leveransmöjligheter för Furetank i regionen Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen, utan det är också en milstolpe för Amsterdam, som dess första leverans av flytande biogas. Att minska koldioxidutsläppen samtidigt som man framtidssäkrar fartyg är kärnan i Titans uppdrag, och vi är stolta över att investera i produktionen av flytande biogas, ett rent bränsle som är tillgängligt för användning just nu, skriver Titan LNG.

Tackar för samarbetet

Furetank tackar i en kommentar på Linkedin Titan LNG för ett bra samarbete:

– Vi är stolta över att vara en del av denna milstolpe, eftersom Fure Vinga fick den första hållbarhetscertifierade leveransen av flytande biogas som någonsin gjorts till Amsterdams hamn. Tack för ett bra samarbete Titan LNG. Tillsammans måste vi gå snabbare mot avkolning och utnyttja de rena bränslen som finns på marknaden idag.