Fotograf: Furetank

Kategori: Skeppsbyggnad | Tank

Fure Valö levererad och flaggad

Fure Valö har i dag levererats och hissat sin svenska flagga. Klockan 12 tas hon upp i det svenska fartygsregistret. Som en extra bonus blev varvet färdiga med nybygget i förtid.

Furetanks vd Lars Höglund är på plats i Shanghai för att övervara leveransen av Fure Valö, nummer fyra i Gothia Tanker Alliance-serien som byggs vid Avic Dingheng. Han är glad för varvets prestation och extra nöjd med att varvet ligger långt före kontraktsschemat, säger han per telefon till Sjöfartstidningen när han får frågan om hur det känns.

Tidig leverans

– Det känns otroligt bra. Det känns extra roligt med varvet, för de levererar så som vi har kommit överens om och levererar till och med i förtid. Den här båten skulle egentligen varit levererad i början på januari. Det har fungerat jättefint allting. Båt nummer fem, Fure Ven, som är nästa båt, den levereras i början på mars, säger Lars Höglund.

Lastar i Kina

Fure Valö avseglar från varvet i morgon onsdag och ska därefter lasta i Kina innan hon går till europeiska vatten.

– Sedan tar hon sig hem till våra trakter och härifrån till Rotterdam, säger Lars Höglund.

Fure Valö döptes den 17 november och sjösattes den 12 juni. Hon är på 18.200 dwt och byggd för LNG-drift. Läs mer om fartygen i serien här.