Fotograf: Donsötank

Kategori: Tank | Fartygsaffärer

Donsötank hissar svensk flagg

Donsötank har tagit leverans av det första nytillskottet av två till flottan. Fredagen den 22 mars skrevs Solero in i det svenska registret och den svenska flaggan kunde hissas i aktern.

– Donsötank tog över fartyget i Rotterdam och har målat på det nya namnet och Donsö i aktern, säger Henrik Lorensson på Donsötank.

Rederiet ska nu köra fartyget i fyra månader innan det blir ett besök på Falkvarv i Falkenberg för bland annat uppgradering av manifoldern och installation av ytterligare hydrauliska ventiler samt uppgradering av lasthanteringssystemet. Tills vidare kommer fartyget att fortsätta att vara blått, och inte målas i Donsötanks grå färg.

Solero, ex Soley-2, är byggd 2009 i Turkiet och är på 19.992 dwt, och är därmed för stor för att kunna dockas på Falkvarv. I september 2014 är det dags för femårsdockning och då planerar Donsötank att snygga till fartyget lite mer.

Solero kommer att gå från Rotterdam onsdagen den 27 mars och väntas till Göteborg för att lasta under påskhelgen.

Donsötanks nästa nytillskott, Soley-1, kommer att få namnet Solando och väntas kunna levereras till sin nya ägare någon gång mellan den 10 och 20 april.

– Hon befinner sig i Brasilien nu och ska lasta där för att gå till Spanien, El Ferrol, och då kan vi ta över fartyget, säger Henrik Lorensson.