Torshamnen i Göteborgs hamn.

Fotograf: Göteborgs hamn

Kategori: Arbetsmiljö | Säkerhet

Dödsolycka i Torshamnen

En person klämdes ihjäl mellan en arbetsbåt och en bryggkonstruktion i Göteborgs hamn på måndagsförmiddagen.

Det var i området kring Torshamnspiren i Göteborgs hamn som den allvarliga arbetsplatsolyckan inträffade. En man klämdes mellan en arbetsbåt och en bryggkonstruktion. Han fördes i ambulans till sjukhus och där konstaterades att han hade avlidit av sina skador.

Utförde kajinspektion

Mannen var en av tre i besättningen på en arbetsbåt tillhörande en av hamnens underentreprenörer, på plats för att utföra en kajinspektion på uppdrag av hamnen.

Efter olyckan spärrade polisen av området. En teknisk undersökning av olycksplatsen och en förundersökning gällande arbetsplatsolycka har inletts. Även Göteborgs hamn kommer att göra en egen utredning av det inträffade.

Utreds som arbetsplatsolycka

En av ägarna till företaget där den förolyckade mannen var anställd säger till Göteborgs-Posten att olyckan inträffade medan arbetsbåten lade till, men att man ännu inte vet hur det hela gick till. Ägaren säger att företaget aldrig har varit med om en liknande olycka.

– Polisen eller om det är Arbetsmiljöverket får utreda hur det här har kunnat inträffa, då det utreds som en arbetsplatsolycka. Just försöker vi bara stötta så bra som möjligt, säger ägaren till Göteborgs-Posten.