Fotograf: Anna Janson

Kategori: Utbildning | Tank

BRP ute på egen konvoj

Bunkerrederiet BRP fortsätter visa upp sjöfarten för unga, nu senast på Nättrabyskolan i Karlskrona.

Sjöfartstidningen har tidigare skrivit om BRP:s rekryteringsinsatser i samarbete med Svensk Sjöfart och Sarf, med syfte att visa upp sjöfarten och den egna verksamheten för att så sätt locka unga att satsa på sjöfartsyrket. 

– Våra insatser förra året när vi hade öppet fartyg i Karlkrona och Kalmar har gett ringar på vattnet. Tack vare att vi fick kontakt med några skolor då så har de hört av sig i år igen. Det är verkligen kul att skolorna ringer tillbaka efter att de har varit ombord, säger BRP:s vd Mattias Petersson.

Skolbesök

Därför har BRP under den närmaste tiden flera möten med elever och allmänhet på gång. Först ut under gårdagen var elever på Nättrabyskolan som fick besök av Mattias Petersson och ett av rederiets sjöbefäl, överstyrman Caroline Källberg. De berättade för eleverna om sjöfartsbranschen och sitt eget rederi under åttondeklassernas temadag om gymnasie- och yrkesval.

Öppet fartyg

På måndag i nästa vecka är BRP:s ena fartyg Fox Sunrise i Visby och får besök av en klass som läser sjöfart på Wisbygymnasiet. 

– Det är inte klart med alla detaljer ännu, men någon av de närmsta söndagseftermiddagarna ska vi också ha öppet fartyg med Fox Sunrise i Visby. Då har vi öppet i några timmar för allmänheten, som får möjlighet att gå ombord och träffa besättningen.