Kategori: Olycka

Brand ombord på Stena Scandica

Klockan 12.40 på måndagen kom larm om brand på Stena Scandica utanför Gotska Sandön, med över 300 personer ombord. Branden ska vara på bildäck och under kontroll.

– Vi har blivit informerade om en brand i begränsad omfattning, brandbekämpning pågår just nu. Vi har inga rapporter om personskador. Vi sammanställer just nu mer information, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Stena Line, till SVT.

– Passagerarna ombord är omhändertagna och det är en begränsad spridning på branden, jag kan inte specificera det mer just nu eftersom vi fortfarande håller på och skapar oss en bild av läget, fortsätter han.

Enligt ett pressmeddelande från Stena Line så startade branden klockan 12:29 då Stena Scandica var på väg från Norviks hamn i Sverige till Ventspils hamn i Lettland, med 241 passagerare och 58 besättningsmän ombord.

Branden lokaliserades till en kylenhet på en lastbil och besättningen arbetar med att släcka branden med hjälp av släckningssystemet ombord.

Inga personskador har rapporterats. Alla passagerare har omhändertagits och befinner sig för närvarande på ett tilldelat område, enligt rederiet. Svenska räddningsmyndigheter har underrättats och är på väg till fartyget.

– Vårt fokus är nu att ta hand om situationen och att stötta passagerare och besättning, skriver rederiet.