Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Viking Line öppnar för pendlare

Viking Line har beslutat att öppna för nödvändig passagerartrafik, det som en konsekvens av finska regeringens beslut att börja lätta på några av coronarestriktionerna.

Det var under måndagen som den finska regeringen beslutade att successivt lätta på några av de coronarelaterade restriktionerna i landet. Som en effekt av det har Viking Line beslutat att återigen öppna upp passagerartrafiken för nödvändig trafik från och med den 14 maj.

Gäller arbetsresor

Enligt rederiet innefattar nödvändig trafik arbetsresor samt andra resor som är definierade av myndigheterna. Fyra av rederiets sju fartyg trafikerar för närvarande mellan Finland och Sverige, Åland och Estland, Viking Grace, Amorella, Gabriella och Rosella. Mariella, Cinderella och Viking XPRS ligger stilla.

 – Vi är glada över att man nu väljer att delvis avveckla resebegränsningarna. Det är ytterst viktigt att upprätthålla livsviktiga samhällsfunktioner genom att tillåta nödvändig trafik mellan länderna. Vi ser fram emot att få återuppta vår normala trafik med förhoppning att detta kan ske redan till sommarens högsäsong, säger Jan Hanses, vd för Viking Line i ett pressmeddelande.

Ingen trafik till Helsingfors

När det gäller rederiets trafik mellan Helsingfors och Stockholm så är det fortsatt uppehåll till 31 maj. Kryssningstrafiken från Stockholm till Mariehamn med Cinderella håller uppehåll till 15 juni.

– Vi har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter för att säkerställa att alla former av resande sker på ett tryggt och säkert sätt. Att semestra i närområdet är något som vi förväntar oss blir attraktivt framledes. Vi tror att resor till våra destinationer, och framförallt till och genom skärgården, kommer att få en renässans, säger Jan Hanses i pressmeddelandet.