Viking Cinderella assisterar strandsatta Gotlandsresenärer efter att Destination Gotlands färja Drotten tvingats gå på varv i Danmark efter ett tekniskt haveri.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Viking Line erbjuder hjälp till Gotlandsresenärer

Viking Line har erbjudit Destination Gotland hjälp med plats till resenärer som blivit strandsatta efter problemen med färjan Drotten. Rederiet har erbjudit 200 passagerarplatser på Viking Cinderella.

Det är tidningen Hela Gotland som rapporterar om att Viking Line nu erbjuder sin hjälp till Destination Gotland efter att färjan Drotten fått tekniska problem och tvingats gå till varv i Danmark med runt 17.000 strandsatta resenärer som följd under veckan.

Viking Line hjälper till

För några av resenärerna kommer transporten till fastlandet att ske med Viking Lines kryssningsfärja Viking Cinderella sedan rederiet fått en förfrågan om de kunde hjälpa till.

– Redan under helgen kontaktade vi Viking Line och vi har fått all tillgänglig kapacitet, ungefär 60 bilplatser och 200 passagerare ombord på Viking Cinderella, säger Destination Gotlands vd Marcus Risberg till Hela Gotland.

Svalt intresse

Cinderella, som hade en inplanerad kryssning till Visby, anlände till Gotland under tisdagsmorgonen. Vid klockan 18.00 kommer fartyget att sätta kurs mot Stockholm via Mariehamn på Åland. Dock är det inte många passagerare som nappat på erbjudandet enligt tidningen. Mindre än hälften av de erbjudna platserna har blivit bokade.

– Vi är oerhört tacksamma för att Viking Line var så snabba att ställa upp när vi kontaktade dem i helgen. Generellt har vi ett bra samarbete, inte minst i det gemensamma bolaget för trafik med fartyget som i dag heter ”Birka Stockholm”, säger Marcus Risberg till tidningen.

Målsättningen är att Drotten ska vara tillbaka i Gotlandstrafiken på söndag.