Icon of the Seas under byggnation på Meyer Turku.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Skeppsbyggnad | Passagerarsjöfart

Unik titt ombord på bygget av världens största

Bygget av världens största kryssningsfartyg, Icon of the Seas, fortskrider i Åbo och i juni kommer fartyget att göra en första provtur. Under onsdagen fick Sjöfartstidningen en unik titt ombord.

Det är amerikanska Royal Caribbean International som bygger Icon of the Seas på Meyer Turku, det som kommer att bli världens största kryssningsfartyg. Fartyget har planerad leverans i oktober.

Under onsdagen fick Sjöfartstidningen en unik första titt ombord på det 365 meter långa och 50 meter breda fartyget med en bruttodräktighet på 250.000, vilket gör det till det största kryssningsfartyget i världen.

Enligt Harri Kulovaara, Executive Vice president Maritime & Newbuilding på Royal Caribbean, fortskrider bygget helt enligt planen.

– Fartyget är mer än 70 procent klart, inklusive designarbetet är över 80 procent klart. Just nu har vi omkring 2.600 personer som arbetar ombord varje dag. Det återstår omkring två miljoner arbetstimmar på fartyget och vi färdigställer lite mer än en procent av fartyget varje vecka, säger han.  

Icon of the Seas sätts i trafik i januari 2024 och ska göra kryssningar i Karibien med utgångspunkt från Miami. Fartyget har kommer att ha en maximal passagerarkapacitet för 7.600 personer, 5.600 vid två personer per hytt. Det blir Royal Caribbeans första fartyg att drivas med LNG och kommer dessutom att få en bränslecellsanläggning.

– Nästa milstolpe är provturen som sker före midsommar. Sedan fortsätter arbetena så att fartyget kan bli klart före vintern, säger Harri Kulovaara.