Fotograf: Björn Forsby

Kategori: Fartygsaffärer

Ulvik får svensk flagg

Det ett år gamla cementfartyget Ulvik ingår numera i AdMare Ship Managements flotta. Under onsdagen fick fartyget svensk flagg.

AdMare Ship Management har tagit över bemanningen för cementfartyget Ulvik, byggd 2022. Tekniskt management ligger hos SMT Shipping och fartyget ägs och opereras av Eureka Shipping. 

Fartyget har tidigare seglat under cypriotisk flagg men skiftade under gårdagen till svensk flagg.

– Vi tycker att det är superskoj och välkomnar Ulvik till vår flotta. Vi har fyra andra cementbåtar hos oss och Ulvik blir ett fint tillskott. Det är väldigt roligt att fartygsägaren satsar på svensk sjöfart och att det kommer in nybyggen i den svenska flottan, säger Hanna Mahaffey, crew manager på Admare Ship Management, till Sjöfartstidningen. 

Charter för Heidelberg Cement

Självlossaren Ulvik ska fortsätta gå i charter för Heidelberg Cement och har hemmahamn i Slite. Hon kommer främst att trafikera svenska hamnar som Stockholm, Sundsvall, Varberg, Malmö och Helsingborg med någon avstickare till Danmark.

– Fartyget ersätter Envik i den svenska traden. Vi bemannar henne med befäl från Envik som har lotsdispenser för området, säger Hanna Mahaffey.

Envik i Västindien

Envik befinner sig i Västindien och går på en charter för Eureka mellan Surinam och Barbados. 

– Det är väldigt spännande och helt klart de varmaste vattnen som den isklassade båten har seglat i, säger Hanna Mahaffey.

Ulvik är byggd 2022 på det nederländska varvet Royal Bodewes och förberedd för metanoldrift. Fartyget har en längd på 89,97 meter, en bredd på 12,5 meter och är på 4.200 dwt.