Stena Line köper in sig i Marockanskt färjerederi.

Kategori: Färjetrafik

Stena Line expanderar utanför Europa

Stena Line har ingått ett avtal om att förvärva 49 procent av aktierna i det marockanska färjebolaget Africa Morocco Link (AML).

Det marockanska rederiet har sitt huvudkontor i Tanger och driver en färjerutt mellan Tanger Med och Algeciras. I sommar lanserar företaget även en ny höghastighetsrutt mellan Tanger Ville och Tarifa. Den första linjen är öppen för fraktkunder och resenärer, medan den andra blir en rutt för passagerare och bilar.

– Vi letar alltid efter nya affärsmöjligheter som gör oss hållbara på lång sikt. Gibraltarsundet är en strategisk plats för såväl människor som reser mellan Afrika och Europa som för global handel. Och fraktvolymerna i området förväntas öka de kommande åren på grund av positiv industriell tillväxt och internationell handel i Marocko, säger Niclas Mårtensson, VD på Stena Line, i ett pressmeddelande.

Ser en stor potential i regionen

– Dessa rutter, deras hamnar och industrierna i området är under utveckling och förväntas driva en hälsosam tillväxt på fraktmarknaden de kommande tio åren. Det är ett mycket spännande område att kunna verka i, säger Niclas Mårtensson.

Affären är föremål för godkännande från den marockanska konkurrensmyndigheten.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.