Mareel Scarlet, Mareel Saffron och Mareel Sage i Fiskebäck i Göteborg, fartyg som snart ska få N-O-S-kostymen.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Offshore

N-O-S växer med 16 fartyg

Northern Offshore Services, N-O-S, stärker sin globala marknadsandel genom att integrera det sedan 2019 ägda bolaget Mareel Ltd i verksamheten.

Under våren 2019 köpte svenska Northern Offshore Group, N-O-G, det brittiska rederiet Turbine Transfers Ltd, vars verksamhet drevs genom bolaget Mareel Ltd med kontor i norra Wales. Mareel har sedan dess varit ett bolag inom N-O-G. Men nu meddelar N-O-G om planerade förändringar i bolagsstrukturen genom att Mareel Ltd ska implementeras i N-O-S som N-O-S Ltd, det enligt ett pressmeddelande. Samtidigt kommer de 16 fartygen i Mareels flotta att läggas till i N-O-S flotta.

Blir världsledande

Enligt pressmeddelandet kommer förändringen göra att N-O-S blir en världsledande CTV-operatör. Initiativet togs för att stärka N-O-S:s verksamhet, tillhandahålla en sammanhållen plattform, optimera synergier inom organisationen och bana väg för en enhetlig marknadsstrategi.

– På Northern Offshore Group är vårt mål att leverera bästa prestanda samtidigt som vi upprätthåller hållbarhets- och säkerhetsstandarder för att möta även de tuffaste utmaningarna. Framgången för N-O-S Ltd, är i linje med vår globala tillväxtplan, och att utnyttja N-O-S:s omfattande erfarenhet inom segmentet förnybar energi, säger David Kristensson, vd för Northern Offshore Group i pressmeddelandet.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.