Fotograf: PixaBay

Möten ställs in på grund av coronaviruset

Nu ställs möten, konferenser och mässor in på löpande band som ett resultat av att världen gungar i coronavirusets svallvågor.

Utställare, talare, arrangörer, besökare, alla måste boka av, boka om och, om möjligt, planera för digitala möten i stället.

Här i Sverige är studentmässan Career Event, som skulle ha hållits i Kalmar den 1 april, ett exempel på det senare. Arrangemangets kommunikatör Niclas Christenson säger till Sjöfartstidningen att de hoppas kunna genomföra virtuella möten.

Ekonomisk smäll

– Det blir ingen mässa och alla utställare är avbokade och vi planerar inget nytt mässdatum. Tanken är att försöka ordna så studenter kan träffa företag via videolänk i stället.

Niclas Christenson hoppas att Career Events sponsorer ska vara förstående så att den ekonomiska smällen blir så liten som möjligt. Totalt var 43 utställare anmälda till eventet.

Vänertrafiken

Trafikverkets pressmöte om inlandssjöfart och Vänertrafiken den 17 mars i Karlstad är också inställt.

Liksom Trafikverkets FOI-möte Sjöfartsportföljen, som skulle ha hållits i Stockholm den 18 mars. Sjöfartsportföljen görs i stället om till ett Skype-möte mellan klockan 9:45 och 12:00.

Maritime Day

Åland Maritime Day eller Sjöfartens dag, som traditionsenligt skulle ha arrangeras av Förbundet Ålands Sjöfart den 14 maj, är också inställd.

IMO-möten

På den internationella sidan har IMO meddelat att bland annat följande möten är inställda eller framskjutna:

  • Det 75:e MEPC-mötet som skulle ha hållits mellan den 30/3 och 3/4.

  • Det sjunde mötet i arbetsgruppen för reduktion av sjöfartens växthusgaser (Intersessional Working Group on Reduction of GHG Emissions from Ships) som var planerat mellan den 23 och 27 mars.

  • E&T Group (IMSBC), även det mellan den 23 och 27 mars.