Lina Beckman bestämde sig för att försöka ändra den svåra situationen för många till sjöss och satte ihop en video.

Kategori: Arbetsmarknad

Linas julvideo om alla som jobbar till sjöss

”Det här året lämnade julklapparna fartygen, men inte besättningen.” I en video hyllar Lina Beckman alla sina kollegor till sjöss som gjort att vi kan fira jul trots coronapandemin.

I ett mejl till Sjöfartstidningen skriver Lina Beckman att hon har varit till sjöss sedan hon var 19 år, och nu jobbar som 1st Officer på ett fartyg. Hon har alltid haft en stor passion för havet men också för mänskliga rättigheter. 

Vill ha hjälp med att sprida

Under 2020 har Lina Beckman sett många av sina kolleger till sjöss sitta fast ombord på fartygen och även bli av med sina jobb. Hon bestämde sig för att göra vad hon kan för att försöka ändra situationen, och redigerade ihop en video om sjöfartens betydelse som hon nu vill ha hjälp med att sprida.

I sin video berättar Lina Beckman om den stora betydelse som sjöfarten har för att transportera varor världen runt.

– Utan sjöfarten så blir det ingen jul och med det så önskar jag å alla sjömäns vägnar att vi ska bli essential workers world wide. 

Åttonde månaden ombord

– Många av mina vänner har skrivit och tackat för att jag påminde dem om att de gör ett viktigt jobb, och att det hjälper när man är inne på den åttonde månaden ombord utan en biljett hem, skriver Lina Beckman i mejlet.