Fotograf: Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Göteborg populärt bland danskar

Valutaeffekten fortsätter att locka utländska besökare till Sverige och Stena Lines Danmarkslinjer visar en ökning under sommarens högsäsong.

Den låga kronkursen gör att till exempel shopping, mat och dryck, övernattningar och olika aktiviteter blir billigare för utländska besökare i Sverige. Särskilt Göteborg är en populär destination för danska besökare och Stena Line uppger i ett pressmeddelande att det som lockar danskarna till Sverige är shopping, spa och aktiva semestrar.

Danskar gillar Sverige

– Danskarna har återigen visat att de älskar att besöka Sverige och vi har sett en ökning på våra Danmarkslinjer med upp till sex procent under den viktiga sommarsäsongen. Valutaeffekten lockar många utländska gäster till Sverige just nu och det är främst danska gäster som ökar, men även norska, tyska och inte minst holländska gäster visade en stor ökning under juli månad, säger Julia Kronberg, sälj- och marknadschef för Stena Lines Danmarkslinjer, i ett pressmeddelande.

Färja och boende

– Antalet gäster som reser tur och retur på olika dagar har sett en stadig ökning sedan förra året och fler väljer att boka både båt och boende samtidigt, säger Julia Kronberg.

Göteborg är en av de destinationer som sett en rejäl ökning. Här har antalet gäster som bokat båt och boende samtidigt ökat med 32 procent det senaste året enligt statistik från Göteborg o Co. Sedan 2015 noteras 27 procents ökning av danska gästnätter i staden. Bara under 2019 har ökningen varit hela 11 procent hittills.