Finnlines förbereder för att öppna en ny linje till Polen från Malmö.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik

Finnlines förbereder ny linje från Malmö till Polen

Just nu arbetar Finnlines med att förbereda för öppningen av en ny linje från Malmö till Świnoujście i Polen. Det bekräftar rederiet i den senaste kvartalsrapporten.

När Finnlines presenterade sitt resultat för årets första tre månader stod det klart att rederiet just nu fortsätter att redovisa tillväxt. Koncernen redovisar intäkter under det första kvartalet 2023 på 163,1 miljoner euro, vilket är en ökning med fyra procent mot samma period i fjol.

– Lastvolymerna var på en tillfredsställande nivå, trots att de ryska volymerna försvann redan under första kvartalet 2022 och att det förekom strejker i både hamnar och på järnvägar i Finland i februari. Finnlines passagerarverksamhet har återhämtat sig helt efter mer än två år av pandemi och efterföljande resebegränsningar, säger rederiets vd Tom Pippingsköld i en kommentar. 

Expansiv period

Rederiet är inne i en expansiv fas med nybyggena Finnsirius och Finncanopus som just nu byggs för trafiken mellan Kapellskär och Nådendal med trafikstart i höst. Dessutom utökade rederiet trafiken på fraktlinjen mellan belgiska Zeebrügge och Rosslare på Irland i februari genom att sätta in ett andra fartyg, Finnpulp.

Satsar på trafik till Polen

Ytterligare en expansion är att Finnlines nu bekräftar att de i närtid planerar att öppna en ny linje mellan Malmö och Świnoujście i Polen.

– Denna expansion kommer att gynna polsk och svensk import och export och även utöka Finnlines verksamhet utanför Finland. Det rymliga ropax-fartyget på rutten kommer även att kunna ta passagerare, säger Tom Pippingsköld i kvartalsrapporten. 

Vilket fartyg det rör sig om eller när den nya linjen kan öppnas är ännu oklart.