Elfärjan Burö.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Passagerarsjöfart

Elfärja drabbades av blackout utanför Öckerö

Den nyinvigda elfärjan Burö som trafikerar i Göteborgs norra skärgård drabbades under måndagseftermiddagen av en blackout och har tagits ur trafik.

Det var i måndags eftermiddag som färjan Burö stötte på någon typ av problem som gjorde den strömlös, rapporterar Torslanda-Öckerötidningen. Trots att Burö är utrustad med en reservmotor i form av en dieselmotor, kunde inte båten drivas fram av egen kraft. Efter omkring 20 minuter utan framdrift till havs kom hjälp och fartyget kunde tas till kaj.

– Vi fick en blackout under eftermiddagen igår. Färjan ligger vid varv nu och man håller på att gå igenom all data och se vad detta orsakades av. Det vet vi inte ännu, säger Mats Plahn, driftsansvarig för båttrafiken på Öckerö Rederi till Sjöfartstidningen.

Nyinvigdes förra veckan

Så sent som i förra veckan invigdes elfärjan Burö som går för Västtrafik mellan Öckerö, Björkö, Kalvsund och Grötö i Göteborgs norra skärgård. Fartyget byggdes 1985, men har nyligen byggts om till eldrift.

Enligt rederiet är det oklart när färjan kan sättas in i trafik igen. Mats Plahn säger att man har testat färjan ordentligt innan trafikstarten förra veckan.

– Vi har testat mycket och blev lite förvånade över att det här hände. Det blir ju en del barnsjukdomar i början, men exakt var det är här berodde på, det vet vi inte och får avvakta och se vad de kommer fram till.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.