Wallenius SOL:s rorofartyg Tundraland är byggd 2007

Fotograf: Wallenius SOL

Kategori: Fartygsaffärer

Wallenius SOL chartrar ut fartyg

Rederiet CLdN har chartrat roro-fartyget Tundraland från svenska Wallenius SOL, som tror på en försiktigare tillväxt under 2023.

Under fredagen meddelande CLdN att de chartrar Tundraland av Wallenius SOL. Det svenska rederiet, som fick leverans av de båda nybyggena Baltic Enabler och Botnia Enabler under 2022, bedömer att de inte är i behov av fartyget för tillfället.

– Vi såg en möjlighet att optimera vårt linjesystem då vi bedömer en försiktigare tillväxt under 2023 än vi tidigare planerat för, säger Ragnar Johansson, vd för Wallenius SOL.

Ökad efterfrågan på Nordsjön

CLdN har i sin tur chartrat fartyget för att möta en ökad efterfrågan av kapacitet på deras Nordsjölinjer till och från östra England.

– Vi har sett en betydande ökning av efterfrågan på CLdN:s frakt- och multimodala logistiklösningar. Denna charter ger ett smidigt svar på kundernas efterfrågan och kommer att göra det möjligt för CLdN att erbjuda nya möjligheter som förbinder det europeiska fastlandet med destinationer i östra England.

Anpassad för pappersprodukter

Tundraland kommer att sättas in i CLdN:s nätverk från den 13 februari 2023. Fartyget är byggt 2007 på Aker Yards OY i Rauma och är ett av tre systerfartyg där maskineriet sitter monterat i fören, vilket betyder att fartygen har en propelleraxel som mäter hela 145 meter. Fartyget är anpassat för Secu-boxar, optimalt för pappersprodukter och har en kapacitet på 2.774 lastmeter.