Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Passagerarsjöfart

Färjetrafiken på Strömstad inställd

En färjeled av flera där trafiken nu temporärt upphör är Strömstad–Sandefjord.

Både Color Line och Fjord Line har i dag ställt in sin färjetrafik mellan Strömstad och Sandefjord på grund av corona-situationen. Samtliga färjor på linjen, Fjord Lines Oslofjord och Color Lines Color Hybrid och Color Viking, ligger nu vid kaj i Sandefjord.

Restriktioner och inställda linjer

Både Color Line och Fjord Line har infört restriktioner i resandet på sina övriga linjer. Color Line har helt ställt in passagerartrafiken på linjen Oslo–Kiel med färjorna Color Magic och Color Fantasy. Däremot fortsätter roro-fartyget Color Carrier att trafikera leden för att hålla igång lasttrafiken.

På linjen Kristiansand–Hirtshals upphör Color Line med trafiken på måndag. Färjan SuperSpeed 2 fortsätter att transportera frakt på linjen Larvik–Hirtshals med begränsad passagerartrafik för personer som återvänder till sitt respektive hemland.

DFDS ställer in

Fjord Line upprätthåller frakttrafik och starkt begränsad passagerartrafik på den extraordinära rutten Kristiansand–Hirtshals samt på Stavanger–Hirtshals. 

DFDS har ställt in färjetrafiken mellan Köpenhamn och Oslo till åtminstone 1 april. Sista avgången är i dag, söndag, från Oslo.