Viking Line satsar på kryssningar till Höga Kusten, Bornholm, Visby och Gdansk med Cinderella under sommaren 2021.

Fotograf: Patrik Lejnell

Kategori: Passagerarsjöfart

Viking Line lanserar plan för sommaren

Under onsdagen presenterade Viking Line sin plan för sommarsäsongen 2021 när det gäller kryssningsmarknaden från Stockholm.

Rederiet presenterade en satsning på 26 specialkryssningar från Stockholm med kryssningsfärjan Viking Cinderella under högsäsongen 2021. Det till fyra olika destinationer runt Östersjön, Gdansk i Polen, Bornholm i Danmark, samt till Höga Kusten och Visby i Sverige.

– Det här är den största destinationssatsning som vi gör någonsin, sa Anne Brydolf, destinationsavsvarig på Viking Line under onsdagens presskonferens.

Ser ett ökat resande i närområdet

Det är med anledning av ett ökat intresset för resor i närområdet som en följd av coronapandemin som Viking Line gör satsningen.

– Vi såg redan före pandemin ett ökat intresse för resor i närområdet och har utöver vårt ordinarie utbud erbjudit kryssningar till Visby de senaste två somrarna. Årets Visbykryssningar var en succé som uppskattades av många som ett härligt sätt att resa tryggt inom landet, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien, i ett pressuttalande.

Satsningen innebär att Cinderella ska göra tre kryssningar på fyra dagar till Gdansk och Visby, fem fyradagarsresor till Bornholm och Visby samt fem tredagarskryssningar till Höga Kusten. Dessutom satsar rederiet på 14 kryssningar till Visby på tre dagar. Alla resorna går via Mariehamn. 

Har tre smittskyddsnivåer

Under presskonferensen berättade Cinderellas seniora befälhavare Jan-Tore Thörnroos om rederiets satsningar på att göra resorna så säkra som möjligt ur ett smittskyddsperspektiv, bland annat genom den certifiering från DNV GL som rederiet arbetat fram.

– Vi har delat upp smittskyddet i tre olika nivåer, precis på samma sätt som vi har med säkerheten ombord. Nivå ett är den normala nivån, vid nivå två har riskerna höjts så att vi måste vidta ytterligare säkerhetsåtgärder. Sedan har vi nivå tre som vi ligger i nu när vi har en pandemi. Då är allt väldigt definierat vad vi ska göra för att minska smittspridningen, sa Jan-Tore Thörnroos.