Isabelle chartras till kanadensiskt bolag

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik

Tallink fortsätter utchartring av Isabelle

Tallink Grupp kommer att fortsätta att chartra ut fartyget Isabelle. Denna gång blir destinationen Kanada.

Rederiet skriver i ett pressmeddelande att man i slutet av förra veckan tecknade avtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP om en flerårig charter av Isabelle, inkluderande en köpoption. Avtalet gäller en bareboat-charter, vilket innebär att fartyget kommer att hyras ut utan besättning från Tallink Grupp.

Trafikerade tidigare Stockholm–Riga

Det lettiskflaggade fartyget Isabelle, som före covid-19-pandemin trafikerade rutten Stockholm–Riga och sedan april 2022 huserar ukrainska flyktingar i Tallinn som en del av ett charteravtal med den estniska regeringen, kommer att chartras ut till Bridgemans från den 1 juli 2023.

– Det är ett avtal som utan tvekan kommer ha en positiv inverkan på vårt företag. Under de senaste åren med reserestriktioner och ekonomisk osäkerhet har charteravtalen utgjort en bra alternativ intäktskälla som givit en viktig buffert för företaget. Det har blivit tydligt att charteravtal kommer att fortsätta vara en del av vår affärsmodell även framöver, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene i pressmeddelandet.

Stannar i Tallinn för renovering

Det pågående charteravtalet med den estniska regeringen för Isabelle löper ut i juni 2023. För närvarande bor cirka 900 ukrainska flyktingar ombord på fartyget och de estniska myndigheterna har alternativa boenden på plats för dessa efter att avtalet löper ut. Isabelle förväntas stanna i Tallinn för renovering innan hon åker till Kanada senare i år.