Fotograf: Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Två Stena Line-färjor renoveras

Stena Lines Rostockfärjor ska renoveras lagom till högsäsongen 2020. Det meddelar Stena Line som investerar cirka 50 miljoner kronor i projektet.

Under de senaste tre åren har Stena Lines linje mellan Trelleborg och Rostock haft en betydande ökning av antalet passagerare. Tillväxten har varit över 100.000 per år och i år reser för första gången fler än 400.000 passagerare på linjen.

Nordisk design

Renoveringen av linjens båda färjor Mecklenburg-Vorpommern och Skåne kommer i huvudsak att ske under drift. Den heltäckande renoveringen omfattar alla hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar. Ledordet är nordisk design vilket innebär stora ljusa utrymmen och moderna fastmonterade möbler.

På Mecklenburg-Vorpommern betyder det att separationen mellan café och butik tas bort för att skapa ett större publikt utrymme. På Skåne ska en avdelning för avkoppling, ”Newsroom”, byggas.

Nytt utseende

– Vi är mycket glada över att kunna ge våra färjor Mecklenburg-Vorpommern och Skåne ett nytt utseende. Linjen Rostock–Trelleborg är en mycket viktig länk mellan södra Sverige och Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland och bidrar till utveckling och samarbete av regionen. Denna investering och renovering stärker ytterligare vårt engagemang i såväl regionen som linjen och de två orterna Rostock och Trelleborg, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer, i ett pressmeddelande.