Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Passagerarsjöfart

Stena Line skjuter på uppläggning

Det blir ingen uppläggning av Stena Vision i Karlskrona med start den 4 maj. Det eftersom ersättningsfartyget Stena Nordica behövs på irländska sjön.

Det var i förra veckan som Sjöfartstidningen rapporterade att Stena Line planerade att lägga upp färjan Stena Vision. Istället skulle Stena Nordica komma tillbaka till linjen mellan Karlskrona och Gdynia med start den 4 maj. Men nu har Stena Line ändrat planerna.

  Vi skjuter på det i två månader till början av juli istället. Nordica behövs på Irländska sjön istället, vi behöver mer kapacitet där, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

Påverkar inga arbetstillfällen

För Stena Visions del ska beslutet inte påverka några arbetstillfällen. Carl Mårtensson utesluter dock inte att beslutet kan komma att ändras igen.

– Vi utvärderar alla fartyg som vi lagt upp när det gäller om vi ska sätta in dem i trafik igen eller inte. Vi följer marknaden, säger han.

Nordica ska stötta två linjer

Stena Nordica, som just nu ligger på redden utanför Rotterdam, ska stötta upp trafiken mellan Dublin och Holeyhead men också mellan Fishguard och Rosslare.