Fotograf: Wärtsilä

Kategori: Fartygsutrustning

Wärtsilä-dotterbolag för reservdelshandel

Ett nytt dotterbolag till Wärtsilä handlar med reservdelar till klassiska fyrtaktare.

QuantiParts, ett helägt dotterbolag till Wärtsilä, har inlett sin verksamhet med handel av reservdelar till Wärtsilä-maskiner som redan utgått från sortimentet. Verksamheten är förlagd till Zwolle i Nederländerna.

QuantiParts tillhandahåller OEM (Original Engine Manufacturer) reservdelar till ett urval gamla modeller av medel- och högvarviga fyrtaktsmotorer av senare Wärtsilä-köpta tillverkare som Deutz, Stork, Bolnes, Sulzer, Poyaud, SACM och Crepelle. I lager finns närmare 5,5 miljoner komponenter för drygt 40 olika motortyper.

– Vi vill försäkra att våra kunder fortsättningsvis kan ta hand om sina maskiner i mogen ålder och erhålla reservdelar snabbt och flexibelt, säger Michel Kubbinga, vd för QuantiParts.

Kommentarer

 • Gerhard Rook

  Jag sakna Wickman är den för gammal ??

 • Thomas Herbst

  Hej P-H S, Inte det viktigaste, men står inte förkortningen OEM som i andra sammanhang avseende produkter/komponenter egentligen för Original E q u i p m e n t Manufacturer även om det just här råkar handla om motorer, engines…??

  • Pär-Henrik Sjöström

   Hej Thomas och tack för din kommentar. Det är nog säkert som du skriver, men förklaringen till ordvalet i min text är att Wärtsilä i sin information till media skriver: ”QuantiParts trades OEM (Original Engine Manufacturer) spare parts for selected mature Wärtsilä medium- and high-speed 4-stroke engines…”.

 • Håkan Holm

  Hej, jag saknar NOHAB F20, F30 & WN25.

 • Jan L Johansson

  Håkan, Nohab serien är fortfarande under Wärtsilä taket.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.