Fotograf: Kustbevakningen

Kategori: Haveri | Torrlast

Torrlastare på grund utanför Västervik

Belizeflaggade Ladoga 8 grundstötte utanför Västervik i lördags – på söndagseftermiddagen drogs hon flott.

Under natten mellan fredagen och lördagen gick torrlastfartyget Belize 8, byggd 1974 och på 2.180 ton dödvikt, på grund utanför Västervik under en segling till tyska Wismar. Fartyget som är lastat med trävaror kunde dras flott av bogserbåtarna Herbert och Oskar under söndagseftermiddagen.

Fartyget kunde för egen maskin segla tillbaka till Västervik, kl 20.30 låg hon förtöjd vid kaj. Kustbevakningen hade sammanlagt tre fartyg på plats under operationen, och innan Ladoga 8 drogs flott undersökte dykare från Kustbevakningen skrovet. Man kunde konstatera att ingen olja kommit ut i havet.

Enligt Kustbevakningen var ingen ombord onykter i samband med olyckstillfället. Belize 8 opereras av ryska Masco Shipping Ltd.

 

Kommentarer

 • Anonymous

  Capt. Bull
  Jaha, då har det hänt igen!
  Är någon förvånad över att en holk med rekorderlig bekvämlighetsflagga åter går på grund. Undrar vad ett litet haveri som detta kostar oss skattebetalare?
  Skicka räkningen till lastägarna och se till att de istället för dessa holkar tar in kvalitetstonnage, undvik undermåligt tonnage och flodpråmar även om det är billigt. ”Billigt, billigt” får vi acceptera på marknaden och basaren, men inte för trafik i våra känsliga farvatten.

 • Anonymous

  Det finns fartyg som inte går in i Rotterdam/Hamburg för att de vet att de direkt blir arresterade. De kan dock beses anlöpa Örnsköldsvik med etanollaster…

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.