Oscar Lindgren blir ny vd på Sjöbefälsföreningen.

Fotograf: Sjöbefälsföreningen

Kategori: Folk/företag

Oscar Lindgren ny vd på Sjöbefälsföreningen

Det blir ombudsmannen Oscar Lindgren som efterträder Mikael Huss som vd för Sjöbefälsföreningen. Lindgren valdes på ett extrainkallat styrelsemöte i januari.

Oscar Lindgren tillträder vd-tjänsten under våren och till dess arbetar han som vice vd med att sätta sig in i vd-rollen.

– Det känns oerhört spännande. Att en enig styrelse har valt mig till vd är ett stort förtroende. Det är såklart mycket att sätta sig in i. Men jag har jobbat i Sjöbefälsföreningen under fem års tid så jag känner mig väl insatt i de flesta frågor som föreningen hanterar, säger Oscar Lindgren i ett pressmeddelande.

Inlärningsperiod

Oscar kommer att använda sin inlärningsperiod under våren för att se över verksamheten och se om det finns något som kan utvecklas. Fram till att han tillträder tjänsten som vd är han vice vd.

– Jag vill fortsätta att ge en hög medlemsservice och dessutom göra vår förening mer synlig bland våra medlemmar. Hos studenter, ombord på fartyg, i sociala medier. Medlemmarna är vår kärnverksamhet och det är de som ska prioriteras i första hand, fortsätter han.

Mikael Huss går i pension

Sjöbefälsföreningens nuvarande vd Mikael Huss fyller snart 67 år och kommer att gå i pension.

– Jag har jobbat i den här föreningen i över 30 år och nu är det dags för mig att dra mig tillbaka. Jag har fullt förtroende för Oscar som ny vd och tror att han kommer att göra ett väldigt bra jobb med att leda föreningen i framtiden, säger Mikael Huss i pressmeddelandet.