Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Haveri

Maskinhaveri på Regina Seaways

DFDS meddelar att ropax-färjan Regina Seaways råkade ut för ett maskinhaveri på Östersjön på resa från Kiel till Klaipeda.

Enligt DFDS ledde maskinhaveriet till rökutveckling och maskinrummets brandsläckningssystem utlöstes. Inga personer skadades. Ombord på den litauiskflaggade Regina Seaways finns 294 passagerare och 41 besättningsmedlemmar. Rederiet uppger vidare att fartyget nu är under gång för egen maskin och beräknas anlända till Klaipeda mellan klockan 22 och 23 lokal tid.

Fartyget har två huvudmaskiner om 12.000 kW vardera och är byggt 2010. 

Ingen evakuering

Haveriet inträffade omkring klockan 13 i dag, tisdag, då färjan var 87 nautiska mil sydost om Gotlands södra udde. Besättningen samlade passagerarna på mönstringsstationerna i fall en evakuering skulle bli nödvändig. En evakuering blev inte aktuell eftersom ingen värmeutveckling kunde registreras i maskinrummet.

Sjöfartsverket uppger att sjö- och flygräddningscentralen varit i kontakt med sjöräddningscentralen i Klaipeda och fick information om att situationen ombord var under kontroll. Sjö- och flygräddningscentralen erbjöd att bistå med svenska sjöräddningsresurser om behov skulle uppstå.