Jennifer anlände till Pargas den 12 oktober efter avslutad charter på Mälaren.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer

Jennifer har lämnat Mälaren

Efter avslutat värv för torrlastaren Jennifer i projektet Förbifart Stockholm har det finländska rederiet Sea-Lake Shipping Oy Ltd nu sålt henne och planerar att skaffa ett större fartyg.

Efter flera år av transporter på Mälaren för vägprojektet Förbifart Stockholm återvände Jennifer i oktober till Finland för att sysselsättas på spotmarknaden då det uppstod en paus i projektet.

– Vi var med nästan från början, vi kom in augusti 2018 och har sedan dess kört där för tre olika arbetsgivare, den största och längsta biten var för Trafikverket, säger redaren Dennis Saari på Sea-Lake Shipping till Sjöfartstidningen.

Såld till Grekland

Egentligen hade rederiet planer på att hålla Jennifer kvar ännu en tid, berättar Dennis Saari.

– Men det dök upp en köpare som direkt efter inspektion ville köpa Jennifer och erbjöd det vi ville ha för fartyget.

Fartyget bytte ägare i Gdansk den 9 november 2023. Dennis Saari uppger att den nya ägaren Growth Shipping Ltd från Grekland har har låtit klassa fartyget i grekiska INSB Class. Hon behåller namnet Jennifer men har fått Guinea Bissau-flagg.

– Nu söker de last neråt mot Grekland, och i Pireaus ska hon få ombord en ny kran. Det var ett stort beslut att sälja vår framgångsrika trotjänare som gjort ett utmärkt arbete för oss och även varit det fartyg som transporterat mest ton i förbifarten Stockholm projektet. Nu jobbar vi på att få en lite större ersättare till sista delen av förbifartsprojektet och nya kommande projekt, säger Dennis Saari.

Jennifer är på 1.576 dwt och byggd 1984.