Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Folk/företag

Högt förtroende för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är en av Sveriges fem mest ansedda myndigheter när svenska folket själva får tycka till. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo.

Under tisdagen publicerade analysföretaget Kantar Sifo sitt årliga anseendeindex över svenska myndigheter. Undersökningen, som bygger på 15 172 genomförda intervjuer, rankar Sjöfartsverket som en av Sveriges fem mest ansedda myndigheter. 

”Extra glädjande”

– Resultatet av undersökningen känns extra glädjande just eftersom att det är allmänheten som fått säga sitt. Vi kommer ta till vara på svenska folkets förtroende genom att fortsätta leverera god service till sjöfarten som bidrar till Sveriges konkurrenskraft, säger Niclas Härenstam, kommunikationsdirektör vid Sjöfartsverket, i ett pressmeddelande.

– Genom vår långa kust har många en relation till sjöfarten, både handelssjöfart, färjor och båtliv. Att många ser vad vi levererar varje dag bidrar till förtroendet. Vi har också medvetet jobbat med att öka synligheten för sjöfarten som behöver attrahera fler medarbetare i framtiden, säger Niclas Härenstam.

Delad femteplats

Sjöfartsverket placerade sig på en delad femteplats tillsammans med Läkemedelsverket. Listan toppades av SMHI, följt av Kustbevakningen, Folkhälsomyndigheten och Konsumentverket.