Fotograf: Stena Line

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart | RoRo

Brand på Stenafärja

En brand utbröt på bildäck på onsdagsmorgonen på Stena Spirit mellan Karlskrona och Gdynia.

Branden startade i en lastbil, en halvtimma innan färjan anlände till Polen, och upptäcktes av personalen på bildäck.

– Det kom rök från en lastbil, besättningen identifierade snabbt källan och kunde släcka branden. Även om branden var under kontroll så togs beslutet att evakuera hytterna och samla alla passagerare på soldäck, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line till Sjöfartstidningen.

Ingen skadad

Färjan anlände strax efter klockan åtta på morgonen i Gdynia, då polsk räddningstjänst kunde ta vid. Enligt Jesper Waltersson kom ingen till skada och det var aldrig någon fara för passagerarna.

– Släckningsarbetet sköttes snabbt och effektivt. Nu är det upp till lastbilsägaren att utreda vad som startade branden.

Inställd

Normalt sett avgår färjan till Karlskrona igen klockan 9.00, men när Sjöfartstidningen når presschefen klockan 9.30 på onsdagsmorgonen har avlastningen av bildäck precis påbörjats. Beslut har även tagits att ställa in onsdagens avgångar med Stena Spirit.

– Vi beräknar att avgå enligt tidtabell från Gdynia klockan 9.00 i morgon torsdag, säger Jesper Waltersson.

Bil- och passagerarfärjan Stena Spirit trafikerar dagligen linjen Karlskrona och Gdynia. Färjan byggdes 1987 och är 176 meter lång. Färjan rymmer 460 bilar och 1.700 passagerare.