Hej då Almedalen!

Efter två intensiva dagar i Almedalen tar Sjöfartstidningen färjan till Oskarshamn under förmiddagen.

Det är högt tempo som gäller i Almedalen; evenemangen, seminarierna och programpunkterna avlöser varandra. Trots det får man inte riktigt känslan av att det är supervalår, de ideologiska konflikterna står inte direkt i frontlinjen. Dock brände det till i går när Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson talade i går kväll och det blev rätt stökigt med busvisslingar och motplakat och ”hetta” i publiken. Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, höll samma tid en motaktion i S:ta Karins ruin, Visbys största kyrkoruin.

400 svenskflaggade fartyg

Det har varit mycket folk på plats vid den Maritima mötesplatsen, som ur Almedalssynpunkt, upptar en stor yta och är rejält exponerad. Vi har i princip livebevakat samtliga programpunkter under måndagen och tisdagen (de mest sjöfartsintensiva dagarna) och lagt ut en rad artiklar på webben. Inte oväntat har Sveriges Redareförenings ”Ja-manifest” dragit mest klick. 400 svenskflaggade fartyg år 2020 kittlar, förstås.

”Trendbrott”

Vi kommer att lägga ut några fler grejer från Almedalen under dagen och hoppas samtidigt att ni alla sjöfartsmänniskor som är på plats under politikerveckan fortsätter att använda hashtaggen #SjöfartAlmedalen för era inlägg på twitter. 

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd twittrade i går kväll:

”För alla som uppfattat att 2 fartyg flaggats in sen regering bl.a. ändrat sjöfartsstöd rättar jag -Det är 10! Trendbrott 

Jag har begärt in uppgifter från Delegationen för Sjöfartsstöd och hoppas ett mejl om antal och vilka fartyg det rör sig om ligger i min mejl när vi anländer med Destination Gotland till Oskarshamn.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.