Jan Snöberg, prefekt på Sjöfartshögskolan i Kalmar, välkomnar sjöofficersstudenter till hösten.
Sjöfartshögskolan Linnéuniversitetet

Kalmar tecknar avtal med försvaret

Försvarshögskolans studenter ska läsa nautiska kurser på Sjöfartshögskolan i Kalmar. Nytt avtal undertecknat.

Relaterade artiklar

Försvarshögskolan kommer att skicka sina studenter till Sjöfartshögskolan i Kalmar från och med höstterminen 2013.

– Det kommer att röra sig om ett 20-tal studenter per år. Vi kommer att ta hand om hela den nautiska biten som inte är militär. Det är våra kurser, våra kursplaner och vårt upplägg som kommer att gälla, säger Jan Snöberg, prefekt vid Sjöfartshögskolan vid Linnéuniversitetet, som ser avtalet som ett utmärkt exempel på statligt samarbete.

– Linnéuniversitetet är statligt, Försvarshögskolan är statlig och Sjöstridsskolan är statlig. Det finns ingen anledning att hålla på med samma utbildningar på två eller tre ställen. Det här är ett klokt avtal som gör att vi utnyttjar våra resurser bättre. Vissa delar av kurserna kan vi förlägga till Karlskrona om det passar bättre.

Varje år går mellan 600 och 700 personer någon av de uppdragsutbildningar Sjöfartshögskolan i Kalmar ger. Till det kommer alla de som läser grundutbildningarna till sjökapten, sjöingenjör och drifttekniker.


Lämna en kommentar på "Kalmar tecknar avtal med försvaret"

Hittills finns det 1 kommentar. Samtliga kommentarer granskas i förhand innan publicering.
Läs våra regler för kommentering!

  • Rolf B Bertilson Svara

    Grattis till denna överesnkommelse. Ju fler utbildningstillfälle som skapas på skolan ju mer kan investeras i kvalitetshöjning av alla utbildningar.