Containerfartyget Annabella i Helsingborgs Hamn, som har gott hopp om framtiden för sin nya, tredje containerterminal.
Helsingborgs Hamn

Helsingborgs Hamn gör ett bra 2016

Helsingborgs Hamn gör ett resultat på 61 miljoner kronor för 2016.

Relaterade artiklar

Den totala godsvolymen har ökat, det är främst oljeprodukter och spannmål som har visat volymer utöver normalåret. Lastbilstrafiken med färjorna över Helsingör hade en tillväxt på 5 procent och containerverksamheten nådde volymer över budget. 

Nysatsningar

Under 2016 har hamnens arbete med container yard planning fortgått, elförsörjningen har uppgraderats, en ny mobilkran har införskaffats liksom en loadplate. En strömboj har sjösatts och mycket arbete har lagts på interna resurser, skriver hamnen i ett pressmeddelande. Den enskilt största satsningen var den nyanpassade containerkajen med 13 meters vattendjup som stod klar i december och kostade 55 miljoner kronor att förverkliga.

Nöjd vd

– Det finns många anledningar till resultatet där vårt läge och erbjudande i kombination med vår samlade kompetens och flexibilitet oftast är det som är direkt tilltalande. Vi är övertygade om att vår nya containerkaj kommer bidra till ytterligare effektivisering av både vår och våra kunders verksamhet, säger Niels Vallø, vd för Helsingborgs Hamn i pressmeddelandet.