Fri Wave utanför Sölvesborg.
Kustbevakningen

Fri Wave nu lossdragen

Relaterade artiklar

Den norskägda torrlastaren Fri Wave har nu dragits flott från grundet utanför Sölvesborg, hon är nu på väg in i hamn för undersökning.

Lossdragningen av Fri Wave gjordes gemensamt av två bogserare, en från Karlshamns hamn och en från Sölvesborgs hamn. Enligt Kustbevakningen har ingen olja läckt ut. Dykare ska nu undersöka skrov och botten på fartyget när hon ligger i Sölvesborgs hamn.

Klockan fyra natten till måndagen gick det Curaçaoflaggade och norskkontrollerade torrlastfartyget Fri Wave på grund utanför Sölvesborg under en segling med kalkstenslast från Dunkerque i Frankrike till Sölvesborg.

I samband med att Kustbevakningen anlände till haveriplatsen togs utandningsprov på Fri Waves befälhavare och styrman. Proverna visade att de var påverkade av alkohol och de fördes sedermera iland och lämnades över till Blekingepolisen.

– Eftersom misstanke finns om sjöbrott har ärendet överlämnats till polisen. Vi kommer att hålla förhör med de misstänkta, säger Anders Wahlberg, inre befäl på Blekingepolisen som också är förundersökningsledare, till Sydöstran.

Fri Wave, 3.283 dwt, byggdes 1990 och ägs av Kopervik Group.


Lämna en kommentar på "Fri Wave nu lossdragen"

Hittills finns det 2 kommentarer. Samtliga kommentarer granskas i förhand innan publicering.
Läs våra regler för kommentering!

 • Gorand Svara

  När KBV tar iland både kapten och styrman, vem blir då befälhavare ? Tar KBV fartyget i beslag och har dom kompetent folk som kan ta över befälet. Hur fungerar försäkringar utan befälhavare+

  • @Gorand:

   det blir näste man på crewlisten.
   Nej KBV kan inte ta över befälet har de gjort så så har de handlat fel.
   Men det är väl för mycket begärt att KBV skall känna till detta.